Aldiva Works - Kelderdichtingen

Bij waterproblemen in kelders en/of ondergrondse constructies zorgt Aldiva Works in alle gevallen voor een professionele uitvoering van waterdichtingswerken in uw kelder. Wij doen dit door het aanbrengen van waterdichte bepleisteringen volgens het DECOLITH ® procedé. Dit omvat zowel het brevet op de toeslagstoffen als de hiermee verbonden arbeidsmethode. Hierbij wordt een waterdichte meerlagen bepleistering van ongeveer +/- 2,5 cm op metserij of beton aangebracht, die vervolgens een volkomen monolitische eenheid vormt met de ondergrond.

 • STAP 1: voorbeeld voorbereidende werken:
  afgekapte oude cementering en zuiver gestraalde muren
 • STAP 2: Aangebrachte hechtingslaag
 • STAP 3: Aangebrachte basisdichtingslagen
 • STAP 4: Aangebrachte toplaag
Wat bij een nieuwbouwproject? Vrijblijvend contact opnemen?
Aldiva zorgt voor de juiste aanpak
Voorwaarden voor succesvolle ondergrondse dichtingswerken

Aldiva Works past de waterdichte cementering volgens het DECOLITH ® procedé al jarenlang succesvol toe. Voor het verwezenlijken van een blijvende en economische dichting voldoet DECOLITH ® namelijk aan de volgende voorwaarden:

 • De dichtingslaag moet met de constructie vergroeien. Dit wil zeggen: zij mag in haar samenstelling geen bestanddelen bevatten, welke aardvreemd zijn aan de voor de constructie gebruikte materialen (cement, toeslagstoffen)
 • De cementkorrel moet gestabiliseerd zijn. Dit wil zeggen: hij mag niet krimpen tengevolge van het drogen, zoniet worden holten gevormd en dus capillariteit
 • De waterdichte laag moet volkomen aan de constructie vasthechten, zodat ook de hevigste waterdruk geen gevaar voor losspringen kan opleveren

Omdat DECOLITH ® dit drievoudige probleem volledig oplost, passen wij deze manier van kelderdichting met uitstekende resultaten toe in:

 • Kelders
 • Liftputten
 • Aalputten
 • Waterputten
 • Zwembaden
 • Ondergrondse garages / constructies

Een bezetting? Ja, maar dan ook zo totaal nieuw in structuur en eigenschappen dat wij, om alle misverstanden te voorkomen, aarzelen deze benaming te gebruiken.

Kelderdichtingen: ook zwembaden, garages en putten

Uw kelder waterdicht maken? Goed idee! Want Aldiva-Works staat voor een professionele kelderdichting. Maar wist u dat wij ook uw zwembaden, ondergrondse garages en liftputten aanpakken? Zelfs aal- en waterputten behandelen wij in een oogwenk. En met een kelderdichting bij nieuwbouw zit u al van bij de start goed – en droog.
Natte muren? Vele oorzaken! Toch gebeuren alle kelderdichtingen volgens een veelbeproefde werkwijze. Vertrouw dus op jaren ervaring.

Uw muren injecteren tegen vocht?

Voelen uw muren wat klam aan of ziet u vochtplekken? Tijd om uw muren te injecteren! Want schimmelvorming en gezondheidsklachten liggen op de loer. Maar geen nood: muren injecteren tegen vocht geneest uw huis snel en doeltreffend. Aldiva-Works pakt opstijgend vocht dan ook meteen aan door het injecteren van de muur.

Opstijgend vocht heeft geen schijn van kans als Aldiva-Works begint met injecteren. Van de muurvoet tot bakstenen en metselwerk: de vochtwerende injectievloeistof dringt overal binnen. Daarvoor boren we eerst gaatjes in de muurvoeten waar we de vloeistof inspuiten. Daarna verspreidt het goedje zich snel tot alle poriën van de muur waterdicht zijn.

Het resultaat? Een vochtafwerende laag die uw muren blijft beschermen.

Injecteren van de muur? Reken op de vakkennis van Aldiva-Works.

Veilig muren injecteren: drie stappen

Veilig muren injecteren: de specialiteit van Aldiva-Works. Bel ons en u geniet snel weer van uw frisse en kurkdroge stekje. Want wij werken vocht definitief het huis uit. Uw garantie? Voor wij uw muren injecteren, bereiden we ons grondig voor. Professioneel muren injecteren doen we in drie stappen:

 • Een grondige diagnose brengt de oorzaak van uw vochtproblemen aan het licht: opstijgend grondvocht, oppervlakkige condens, regen of hydroscopisch zout dat indringt.
 • Een slim werkplan houdt rekening met de aard van de beschadigingen en met het bouwwerk: muren injecteren of boren gebeurt niet zomaar. Van de plaats en het aantal rijen van de boorgaten tot de doorsnede, afstand en diepte van de injectie: over alles is nagedacht.
 • Aldiva-Works spuit de vloeistof professioneel in, zodat u weer geniet van een piekfijn huis.

Bel Aldiva-Works voor een fris en kurkdroog stekje. Want wij werken vocht definitief het huis uit - in drie stappen.